Jan-Paul Rosenberg

 

Jan-Paul Rosenberg is oprichter en directeur van Stichting Achterland in Zeist. Zijn poëzie verscheen in literaire tijdschriften als Het Liegend Konijn, Deus Ex Machina, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, Tzum, Nynade, Meander, Dighter, Contrabas, Ei, Re:pre-sent, Krakatau, Het Gezeefde Gedicht, De Vallei en Op ruwe planken. Ook werd zij opgenomen in de bloemlezing Nog een lente, twee edities van de Bekroonde werken uit de tweejaarlijkse poëziewedstrijd van de stad Oostende en vier van De honderd beste gedichten uit de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. In 2018 was hij de winnaar van de negende editie daarvan (zie boekenoverboeken.com). In 2020 won hij de Poëziewedstrijd van de stad Oostende en werd genomineerd voor de elfde editie van de Poëzieprijs Melopee. In 2022 werd hem de Rob de Vosprijs toegekend.

Als performer werkte hij mee aan poëzieavonden in onder meer Branoul, Perdu en ’t Einde van de Wereld. Jan-Paul Rosenberg is aangesloten bij de Schrijverscentrale en de Speakers Academy en ontwikkelt concepten die een brug slaan tussen poëzie, visuele kunsten en muziek, zoals voor het festival Zomer op Schokland  en de Laaglandse Archeologie-Poëzieprijs, maar ook binnen autonome samenwerkingsverbanden à la Space whale.

Zijn bundel Laatste foto van de vrede verscheen in 2022 bij De Arbeiderspers. Een van de gedichten daaruit werd de tekst voor een nummer van 3eilanden. De bundel kreeg lovende recensies in onder meer AwaterNederlands Dagblad en Poëziekrant.

Adres

Laan van Cattenbroek 53
3703 BJ Zeist