Jan-Paul Rosenberg

 

Jan-Paul Rosenberg is oprichter en directeur van Stichting Achterland in Zeist. Zijn poëzie verscheen in literaire tijdschriften als Deus Ex Machina, Gierik & Nieuw Vlaams Tijdschrift, Tzum, NynadeMeanderDighter, Contrabas, Ei, Re:pre-sent, Krakatau, Het Gezeefde Gedicht, De Vallei en Op ruwe planken. Ook werd zij opgenomen in de bloemlezing Nog een lente, twee edities van de Bekroonde werken uit de tweejaarlijkse poëziewedstrijd van de stad Oostende en vier van De honderd beste gedichten uit de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd. In 2018 was hij de winnaar van de negende editie daarvan (zie Radio1 Max van Weezel
en boekenoverboeken.com). In 2020 won hij de Poëziewedstrijd van de stad Oostende en werd genomineerd voor de elfde editie van de Poëzieprijs Melopee (2020). Zijn bundel Laatste foto van de vrede verschijnt in 2022 bij De Arbeiderspers.

Zijn werk was te zien op archeologietentoonstellingen in de Kunstlinie te Almere, in de serie Geen dag zonder gedicht in Overijssel van RTV Oost en maakt deel uit van een beeldentuin bij het waterschaphuis in Doetinchem. Vanuit de kunsten en letteren nam hij deel aan denktanksessies over het natuurgebied De Gelderse Poort en was hij medeorganisator van literaire vaartochten van de Stichting het Utrechts Landschap. Als performer werkte hij mee aan poëzieavonden in onder meer Branoul, Perdu en ’t Einde van de Wereld. Jan-Paul Rosenberg is aangesloten bij de bekende Speakers Academy en ontwikkelt concepten die een brug slaan tussen poëzie, visuele kunsten en muziek, zoals voor het festival Zomer op Schokland.

Adres

Laan van Cattenbroek 53
3703 BJ Zeist